Boeken

HetmooistevakterwereldHET MOOISTE VAK TER WERELD

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van IMC Weekendschool interviewde ik 20 gastdocenten. Zij geven meerdere zondagen belangeloos les aan kinderen van 10-13 jaar. Doel van IMC Weekendschool is hen in contact te brengen met inspirerende professionals en interessante vakgebieden.

 

DE ZORGZAME INFORMATIESAMENLEVING

Dit boek schreef ik samen met en voor ECP - Platform voor de informatiesamenleving. Het beschrijft hun visie op hoe digitalisering de zorg verandert. Welke kansen biedt het, en anderzijds: welke eisen stelt de zorg aan de informatiesamenleving?

 

 

DE VOLWASSEN INFORMATIESAMENLEVING - HET NIEUWE NORMAAL

Voor en met ECP schreef ik eerder hun visie op de informatiesamenleving. Ict heeft grote effecten op mens, maatschappij en economie. Markten zijn opgeschud, producten weggevaagd en compleet nieuwe industrietakken opgekomen. Hoe gaan we als informatiesamenleving om met deze disruptie?

 

Cover Alles over AppsALLES OVER APPS

Diverse onderzoeken laten een toenemend gebruik van apps onder zorgverleners zien. Alles over apps geeft antwoord op vragen als: hoe vindt u geschikte apps? Wat zijn de risico's? Wie zitten er eigenlijk achter al die medische apps? Alles over apps is online onder meer te bestellen bij Esculaap Media.


 

App Jaargids 2015APP JAARGIDS 2015

Steeds meer zorgprofessionals gebruiken medische apps in de spreekkamer. Het aanbod is echter enorm. Deze gids biedt een overzichtelijk gepresenteerde bloemlezing. Ook in 2014 verscheen een Jaargids. De App Jaargidsen zijn online onder meer te bestellen bij bol.com en Esculaap Media.

 

GenComCover EEN WERELD VOORBIJ WIFI

Tussen 2003 en 2013 werd onderzoek uitgevoerd naar een digitaal communicatieplatform in huis dat in radio, televisie en internet kan voorzien maar ook geschikt is voor zorg op afstand en monitoring van energiegebruik en -productie. Dit boek beschrijft de bevindingen van de 15 projecten van het IOP Generieke communicatie (bevat bijdragen van mijzelf en Martine Segers).  

HOE OVERLEEF IK DE ERFENIS

In 2007 verscheen bij uitgeverij A.W. Bruna 'Hoe overleef ik de erfenis' (ISBN 90 229 9281 4). Dit boek beschrijft wat er allemaal komt kijken bij het afhandelen van een nalatenschap. Het boek is te bestellen bij bol.com. Lees meer...

 

 

TEGEN DE STROOM IN

In 2009 gaf ICTRegie een boek uit over de Nederlandse rol in de ICT. Het grootste deel ervan is van de hand van Martin Rem. De tekst is aangevuld met twee nieuwe hoofdstukken en interviews.

 

 

 CELEBRATE RESPONSIBILITY

In 2010 schreef ik samen met Christie Man in ‘t Veld een boekje over de Celebrate Responsibility projectdagen van werving- en selectiebureau Vitae. Al 15 jaar helpt Vitae elke anderhalf jaar een goed doel met denk- en menskracht. In 2010 gebeurde dat voor de tiende keer. Het jubileumboek is vormgegevens door Myra Man in ’t Veld.

EEN LEVEN VOL MUZIEK

Een ander project waar ik met veel plezier aan heb gewerkt, is het interviewen van mijn ouders over hun leven. Die verhalen heb ik voor familie en vrienden in eigen beheer in boekvorm uitgebracht. Een heel speciale ervaring.

 
 

 

HERINNERINGEN IN BOEKVORM

Het interviewen van mijn ouders bracht me op het idee ook anderen te helpen hun herinneringen of die van hun ouders op schrift te zetten en daar een mooi boek van te maken. De afgelopen jaren heb ik dat gedaan naast mijn werkzaamheden als (wetenschaps)journalist en tekstschrijver. 

 

 

 HERDENKINGSBOEKEN

Het samenstellen en uitgeven van herdenkingsboeken is een andere nevenactiviteit waar ik veel tijd en liefde in heb gestoken. Nabestaanden bundelen daarin foto's, gedichten, herinneringen of andere teksten tot een waardevol en blijvend aandenken aan de overledene.